I tartarski i tararski se odnosi na isto!

U suradnji s Fama mediom, otvorili smo naš prvi “THE HANG”, što je u stvari inačica za zbivanje, event ili jednostavno zajedničko višenje :-)))

Tom prilikom ugostili smo dogovorno četrdeset, a u stvarnosti pedesetak novinara, vinara i gastro eno znalaca, na zbivanju u kojemu smo povezali dobro poznata kao i neka nova te premijerna vina s gastro ponudom našeg bistroa. Za tu priliku, kreirana su i neka nova jela, kako bi odgovorila spajanju s nekim potpuno novim vinima na našem tržištu. Bilo je to vrlo lijepo druženje kao i test svih naših kapaciteta, jer je unutarnji prostor bio ispunjen dao posljednjeg mjesta, a gastro ponuda podrazumijevala je u glavnom sva a’la minute jela.

Konobarski tim je uspješno odradio plasman, dok je kuharska ekipa ispaljivala sljedove, njih osam, sukladno raspoloživost posuđa i kuhinjskih jedinica. Sve u svemu zbivanje se pretvorilo u slow food večeru za pedeset ljudi – odjednom! No, zahvaljujući sjajnom voditelju večeri Riba Fish-u (Domagoj Jakopović) te našem chefu Goranu Sertiću, koji su predstavljali vina, jela i ispunjavali etape između njih, cjelokupno raspoloženje je bilo na visokom nivou te vjerujemo da nitko nije ostao zakinut za ukupnu senzaciju bistroa.

Treba dodati, barem tako podnaslov sugerira, da su se vodile (do duše kratke) i zabavne jezične polemike, poput rasprave o ispravnosti nazivlja za sitno rezanu ribu ili meso, a u kojoj je potvrđeno da oba pojma koja se koriste “tatarski” i “tartarski” – biftek na primjer, su opravdana, utemeljena i jezično ispravna.